Kortingskaarten openbaar vervoer

De Gezinsbond is altijd een pleitbezorger geweest voor het openbaar vervoer. Je vermijdt files, het is goedkoper, en milieuvriendelijker… We zijn dan ook blij om een nieuwe actie met De Lijn te mogen opstarten.


10 % spaarkorting voor alle leden op lijnkaarten

De Lijn

Als lid van de Gezinsbond krijg je 10 % spaarkorting bij aankoop van een lijnkaart. Een lijnkaart is een tienrittenkaart. Een ‘rit’ betekent het recht op één uur tram- of busgebruik bij De Lijn. Ook bij een overstap blijft die éne rit geldig indien de overstap binnen het uur gebeurt.
Op vertoon van je lidkaart bij het verkooppunt van de Gezinsbond betaal je € 16 en ontvang je € 1,60 spaarkorting in je online portemonnee. Neem dus steeds je lidkaart mee.
Je kan de spaarkorting enkel krijgen bij aankoop bij vrijwilligers van de Gezinsbond. Voor onze afdeling is dit Chantal De Vulder (09/228.66.01)


5 % spaarkorting voor alle leden op NMBS-passen

De files op de autosnelwegen een halt toe roepen door het openbaar vervoer te stimuleren is één van de permanente aandachtspunten van de Gezinsbond. Om de financiële kost voor gezinnen te beperken, geeft onze organisatie bij aankoop van een Go Pass, Rail Pass (1ste of 2de klas) of een Key Card (2de klas) bij een plaatselijke afgevaardigde een korting van vijf procent in je online portemonnee.
Net als de lijnkaarten, kan je de NMBS-passen aankopen bij Chantal De Vulder (09/228.66.01)

NMBS

Reductiekaarten NMBS

De kortingskaarten voor het openbaar vervoer zijn een begrip bij gezinnen met drie of meer kinderen. Met deze kaart heb je korting op individuele treintickets van de NMBS, bij sommige lokale besturen en privé- initiatieven die spontaan korting geven aan grote gezinnen en deze kortingskaart als bewijsstuk aanvaarden, en in heel wat buitenlandse musea in Spanje, Frankrijk, Italië…

De voordelen die deze kaart biedt bij treinreizen, zijn vastgelegd in een beheersovereenkomst tussen de NMBS en de overheid. De huidige kortingsformule blijft bestaan tot aan de nieuwe beheersovereenkomst. De bevoegd minister engageert zich voor het behoud van de voordelen verbonden aan de kortingskaart.

Wat heb je nodig

  • Formulier gezinssamenstelling, gelegaliseerd door de dienst bevolking van jouw gemeente.
    Je kan het document hier downloaden of opvragen bij je plaatselijke afgevaardigde.
  • Voor kinderen van 18 tot 25 jaar: een attest van de kinderbijslagkas.
  • € 6 administratiekosten per gezin

Voor meer informatie of voor het aanvragen van kortingskaarten kan je terecht bij Ines De Smet (kortingskaarten@gezinsbonddestelbergen.be).